Co jeść na kolację - jarzynowa improwizacja | Na zdrowie - z naturą do zdrowia

wtorek, 7 stycznia 2014

Co jeść na kolację - jarzynowa improwizacja



Nie będę zapewne zbyt oryginalny moim pomysłem na kolację, myślę jednak, że komuś może się on spodoba.

Przejdę od razu do rzeczy.

1. Kapusta pekińska - główny składnik. Jej ilość zależy od tego, na ile osób robimy robimy kolację i jaki mamy apetyt. Ja razem z żoną zużywamy na to połowę małej główki.

Reszta jako dodatki w ilości według upodobania i apetytu.
2. brokuły
3. cukinia
4. papryka - czerwona i żółta (może być zielona, ale lubię kolory)
5. papryczka chili
6. oliwki
7. ogórek kiszony lub z lekkiej zalewy octowej
8. cebula
9. serek feta lub podobny

Wedle uznania, zawsze można coś dołożyć.
Taki mix.

Wszystko odpowiednio szatkujemy i kroimy.

Polewamy sosem na bazie oliwy z ziołami i czosnkiem.
Może być jakikolwiek inny, wedle smaku.




Smacznego!

Najecie się na pewno. :)






Jeśli spodobał Ci się ten artykuł, proszę okaż to kliknięciem w LUBIĘ TO.

23 komentarze:

  1. ojeeej ale pyszności:) Coś dla mnie:) Porządna sałatka dla wegetarian:) mniamm:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rzeczywiście smakuje wybornie.
      Co ciekawe, najadam się swoja porcją (jest dosyć duża), ale nie czuję przejedzenia.

      Usuń
    2. Uwielbiam taką cebulkę, jest o wiele smaczniejsza i zazwyczaj delikatniejsza od białej

      Usuń
    3. Wygląd też ma znaczenie. Przecież zawsze zaczynamy jeść oczami. :)

      Usuń
  2. Pyszności! Zdrowo i smacznie - to lubię!

    OdpowiedzUsuń
  3. może i improwizacja ale za to jaka pyszna i zdrowa!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I jak mało wymaga nakładu pracy i czasu na przyrządzenie.

      Usuń
  4. Witam.
    To dopiero smakowite jedzonko !!!
    I samo zdrowie !

    Dziękuję za wizytę na moim blogu
    babuni-blog49

    Serdeczności zostawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam.

    Same pyszności i jakie zdrowe, tylko zajadać się.

    Dziękuję za wizytę na moim blogu
    babuni-blog49

    Serdeczności zostawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Smacznie, zdrowo i bardzo kolorowo! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zdrowo i smacznie - to lubię :) Idealna kombinacja na kolacje!

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajny przepis na kolację albo śniadanie. Szybkie danie, a takie właśnie lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Super przepis. Zdorwo i kolorowo :)

    OdpowiedzUsuń
  10. No i takie kolacje muszę zacząć serwować w domu, może w końcu schudnę :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie przepadam za papryką, ale w tej opcji może się okazać ciekawa;):)

    OdpowiedzUsuń
  12. Cześć :) Nominuję Cię do Liebster Blog Award .
    Więcej informacji znajdziesz tu:
    http://przepisnikmarty.blog.pl/2014/03/14/liebster-blog-award/

    OdpowiedzUsuń
  13. Ta sałatka musi być smaczna bo zawiera same rarytasy, które uwielbiam. A ta kompozycja kolorów, mmmniam robi wrażenie. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Dziękuję za miłe komentarze u mnie na blogu :) Rzeczywiście super pomysł na zdrową kolację! Niby sałatka, ale chyba bym nie wpadła na to, żeby dodać brokuła :) No i wygląda przepięknie, wiosennie i kolorowo, na takie jedzenie właśnie mam teraz ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Nie wiedziałem, że taki prosty pomysł na kolację może zebrać tyle pozytywnych komentarzy.
    Dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
  16. Super wygląda i zdrowo, to najważniejsze!
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie,
    najlepszeporady.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję.
      Twojego bloga NAJLEPSZE PORADYodwiedziłem (zapowiada się ciekawie), a przepis na sałatkę z fetą zapisałem sobie.

      Usuń
  17. Pycha

    zapraszam do mnie

    Pycholandia.blog.onet.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly